Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki sanayi şirketleri, sanayideki kâr büyümesinin hızlandığını gösteren verinin ardından değerlenirken, telefon ve kargo şirketlerinin değer kaybetmesiyle Çin Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

ZTE Corp. ve Fiberhome Telecommunication Technologies Co., telefon hisseleri göstergesinin dün 17 ayın en yükseğine çıkmasının ardından en az yüzde 1.2 değer kaybetti. Çin'in en büyük kargo şirketinin kolu olan Cosco Shipping Co., ilk yarıdaki kayıplarının genişlemesi üzerine yüzde 1.3 düştü. China Southern Airlines Co., kâr açıklamasının ardından sanayi şirketlerindeki ralliye öncülük etti. Çin'in en büyük petrol üreticisi PetroChina Co., Şanghay ve Hong Kong'taki işlemleri durduruldu.

Şanghay Bileşik Endeksi en azından 10 kez yön değiştirmesinin ardından yüzde 0.1'in altında kazançla 2,096.67 puana yükseldi. Ulusal İstatistik Bürosu, sanayi şirketlerinin kâr büyümesinin Temmuz'da yzüde 12 hızlandığını açıkladı.

Sanayi kârı verisinin ekonomide istikrarın sağlanmaya başladığı sinyallerini artırdığını belirten West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, verinin endeksi mevcut seviyetlerde istikrarda tutacağını söyledi. Wei, "Piyasanın, bunun zayıf toparlanma olduğu konusunda görüşbirliği sağlamasıyla hisseleri yukarı taşıyan büyük bir kataliz yok" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 2,329.86 puana geriledi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.2 düştü. Şanghay endeksindeki işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 32 üzerinde seyretti.