Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü dünkü kapanışa göre 3.255,15 puanlık düşüşle 65.519,87 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 4,73 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 3 milyar 168 milyon lira oldu.

Güne küresel piyasalara paralel olarak satıcılı başlayan BIST 100 endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Erdem Başçı'nın AA Finans Masası'nda yaptığı açıklamalardan sonra Döviz piyasasında yüksek volatilitenin devam etmesi ve Suriye ile ilgili endişelerin etkisiyle güçlü satış baskısı altında kaldı.

Başçı'nın açıklamalarının ardından gelen tepki alımlarının başta ABD ve İngiltere'den gelen Suriye ile ilgili açıklamaların etkisiyle sınırlı kaldığını ifade eden analistler, endeksin düşüş trendindeki hareketini devam ettirdiğini kaydetti.

ABD'nin Yunanistan'daki üsleri kullanmak üzere girişimde bulunması ve Savunma Bakanlığı tarafından yapılan "Her türlü senaryoya hazırız" açıklaması ile İngiltere'nin Suriye ile ilgili karar almak üzere parlamentonun toplanacağını açıklaması piyasalarda Suriye'ye ilişkin müdahale beklentilerini ve tedirginliğini artırdı. Bu tedirginlikle ABD borsaları yüzde 1'in üzerinde, Avrupa hisse senedi piyasaları ise yüzde 2 seviyelerinde düşüş kaydetti.

AA