Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:37'de güncellendi)

Avrupa hisseleri ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale başlatacağı endişeleriyle beraber altı haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Accor SA analistlerin tahminlerinin altında kalan 1. çeyrek kârı üzerine 14 aydan uzun bir sürenin en dik düşüşünü kaydetti. Air France-KLM Group ve Deutsche Luftansa AG Avrupalı seyahat şirketlerindeki düşüşe öncülük ettiler. Bouygues SA 2. çeyrek kârında yüzde 10 artış açıklaması yüzde 10 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek günü 297.89 puan ile 17 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyede kapattı. Endeks gün içerisinde yüzde 1.1'e varan kayıplar yaşadı. Gösterge endeks buna rağmen bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 24 Haziran'dan bu yana yüzde 8.1 ilerledi.

Coutts & Co. şef Avrupa yatırım yetkilisi Norman Villamin, "Suriye'deki durum açıkça görülüyor ki ciddi bir olay ve bu bizim hesaplarımıza kattığımız bir risk. Suriye ve Mısır konularında endişelerimizin çoğunluğu petrol fiyatları ve bunun Batı'dan ziyade özellikle gelişen piyasalar için nasıl bir risk oluşturduğudur" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600 endkesi dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'ye yönelik açıklamalarının ardından yüzde 1.8 düştü.

(19:37'de güncellendi)