Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar Suriye'deki gelişmelere odaklanırken, enerji hisselerinin ralli yapmasıyla New York Borsası artış kaydetti; Standard&Poor's 500 Endeksi 8 haftanın en düşüğünden geri sıçradı.

Chevron Corp. ve Exxon Mobil Corp. yüzde 2.3'ün üzerinde yükseldi. TiVo Inc., kâr açıklamasının ardından yüzde 5.6 değer kazandı. Joy Global Inc., maden ekipman üreticisi şirketin, yeni ekipman siparişlerinin azalmasıyla yüzde 4.7 geriledi. PulteGroup Inc. ve D.R. Horton Inc., bekleyen konut satışlarının Temmuz'da beklenmedik şekilde düşmesiyle yüzde 1.2'nin üzerinde düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,634.96 puana çıktı. Endeks son 100 günün ortalaması olan 1,638.27 puanın altında kapandı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.3 artışla 14,824.51 puana yükseldi.

Greenwood Capital Associates LLC'nin yatırım genel müdürü Walter Todd, "Yalnızca önceki günkü çok kötü hareketlerden bir miktar geri sıçrıyoruz" diyerek, bu satışların sonucu olarak piyasanın bazı bölümlerinde bazı fırsatların oluşmaya başladığını, yatırımcıların bundan avantaj sağlayıp sağlamayacaklarını izlediğini belirtti.

S&P 500 Endeksi salı günü yüzde 1.6 düşüle 3 Temmuz'dan bu yana en düşüğüne geriledi.