Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bugün toplantıda faiz indirimini konuştuklarını söylemesiyle, dolar karşısında altı haftanın en düşüğüne geriledi.

Euro ayrıca yen karşısında da Draghi sonrasında zayıfladı. Draghi, AMB'nin faiz oranlarını rekor düşük seviye yüzde 0.5'te bıraktığı toplantı sonrasında para piyasası oranlarının çok yükseğe çıkması durumunda ilerleyen zamanlarda azaltmayı düşünebileceğini söyledi. Dolar, ABD ekonomisinin Fed'in bu ay tahvil alımlarını azaltmasına yetecek kadar güçlendiği düşüncesi ile yen karşısında Temmuz ayından sonra ilk defa 100 yeni aştı. İsveç kronu ise ülke merkez bankasının faiz oranını değiştirmemesi ile geriledi.

Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG Döviz stratejistlerinden Bernd Berg, Draghi'nin yorumlarının euro üzerinde aşağı yönlü bir baskı yarattığını ifade etti.

Euro dolar karşısında yüzde 0.6 gerileyerek New York saati ile 10:26'da 1.3125 oldu ve 19 Temmuz'dan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Dolar yen karşısında yüzde 0.4 güçlenerek 100.11 yen seviyesine ulaşırken, erken saatlerde 100.15 yene kadar tırmandı. Euro yen karşısında ise yüzde 0.3 değer kaybetti ve 131.39 yenden işlem gördü.