Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Vestel'in yerli tasarım akıllı telefonu Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük elektronik fuarı IFA'da ilk kez tanıtıldı. Türkiye'de aralık ayı başında piyasaya çıkarılması planlanan telefon ile Vetsel akıllı telefon pazarının önemli bir bölümünde söz sahibi olmak isityor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sektörde çok büyük ve önemli rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşmelere başladık. Esnek yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde bu ürün grubunda da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Türkiye pazarına 5" ekranlı en üst segment akıllı telefon modeliyle giriş yapmayı planladıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şöyle konuştu:

"Vestel akıllı telefon, göz alıcı tasarımı ve yüksek teknolojisiyle ileri teknolojiye sahip ürünler geliştirme ve üretmedeki iddiamızı gözler önüne seriyor. Sektörde çok büyük ve önemli rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşmelere başladık. Esnek yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde bu ürün grubunda da başarılı olacağımıza inanıyorum."

Erdoğan akıllı telefonlar için Türkiye'ye has oyunlar gelirştirebileceğini örneğin yağlı güreş oyun uygulaması geliştirilebileceğini anlattı. Turan Erdoğan ayırca akıllı televizyonlarda geliştirdikjleri İmsak aplikasyonunun çok beğenildiğini sözlerine ekledi.

İlk kez IFA'da görücüye çıkan Vestel Akıllı Telefonları, yüzde 100 yerli üretim ve tasarım ürünü. Göz alıcı tasarımları ve yüksek teknolojileriyle 4.3", 4.7" ve 5" olmak üzere üç farklı ekran boyutu bulunan telefonlar Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip. Telefonun 5,8 ve 13 milyon pikselli kameraları bulunuyor.Telefon ile V-Store'de aplikasyonlar indirilebilecek.