Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:30'da güncellendi)

ABD hisseleri, artan Suriye gerginliğinin beklenenden daha az yükselen istihdam sonrasında Fed'in teşvikleri azaltması endişelerinin hafiflemesinden daha ağır basmasıyla kazançlarını silerek Cuma gününü yatay seviyelerden tamamladı.

Ham petrolün iki yılın zirvesine ulaşması ile havayolu şirketleri yüzde 0.9 geriledi. Lennar Corp. ve D.R. Horton Inc., inşaat şirketlerindeki artış ve tahvil faizlerindeki düşüş ile yüzde 1.9'un üzerinde sıçrama kaydettiler. American Tower Corp. yüzde 4.6 tırmanırken, Timken Co. ise yüzde 3.3 değer kazandı. Mattress Firm Holding Corp, beklentileri kısmasıyla yüzde 15 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi 1 puandan daha az yükselerek haftanın son işlem gününü 1,655.17 puandan tamamlarken, gün içerisinde yüzde 1.5'lik bir alanda dalgalanma yaşadı. Dow Jones endeksi ise 14.98 puan gerileyerek 14,922.50 puana geldi ve üç günlük yükseliş periyodunu sonlandırdı. ABD Borsalarında yaklaşık 5.9 milyon hisse işlem görürken, işlem hacmi üç aylık ortalama ile aynı çizgide gerçekleşti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6'ya varan kazançların ardından günün son saatinde bu kazançları sildi.

(11:30'da güncellendi)