Advertisement

Slovenya'da düzenlenen 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk tur D Grubu'nda oynadığı 3 karşılaşmayı da kaybeden A Milli Takım, 2 maç kala bir üst tura çıkma şansını yitirerek büyük hayal kırıklığı yarattı.

Gruptaki maçlarında Finlandiya'ya 61-55, İtalya'ya 90-75, Yunanistan'a da 84-61 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, İsveç ve Rusya ile yapacağı kalan iki maç öncesi son 12 takım arasına girme fırsatını yitirmiş oldu.

Bu yıl 38'incisi düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda daha önce 21 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan milli takım, taraftarlarının büyük desteğiyle finale kadar gelmiş, ancak finalde Yugoslavya'ya yenilerek gümüş madalyada kalmıştı.

Milliler, bu başarının ardından üst üste katıldığı 6. şampiyonada da başarılı olamadı. Son 6 Avrupa Şampiyonası'nda 5. kez ilk 8'e bile giremeyen A Milli Takım, Polonya'da 2009'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ise 8. olmuştu.

2010 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ve dünya ikincisi olarak Litvanya'da 2011'de yapılan son Avrupa Şampiyonası'na katılan Türkiye, organizasyona ikinci turda erkenden veda edip, 11. sırayı almıştı.

AA