Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'nı düzenleme hakkını kazanması bugün Japon hisselerini desteklediği şekilde, Tüketici Güvenini de yükselterek, dünyanın en büyük 3. ekonomisini yeniden canlandırmaya çalışan Başbakan Shinzo Abe'ye yardımcı olabilir.

Topix Endeksi,  Tokyo saati ile 9:27'de yüzde 2.3 yükselerek 1,174.66 puana çıktı ve 2013'teki kazançlarını yüzde 37'ye genişletti. İmar ve inşaat şirketleri kazançlara öncülük etti. Tokyo'nun seçilmesinden yararlanacağı tahmin edilen inşaat şirketi Taisei Corp. yüzde 14 ile Nikkei 225 Endeksi'ndeki en büyük sıçramayı yağptı.

Olimpiyatlar ile ilgili hisselerin, bugün üstün performans göstermesine rağmen henüz kararı tamamen fiyatlamadığını söyleyen Shinkin Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Hiroshi Fujimoto, kısa vadede Japon piyasasının tamamının kutlama alımlarından ve etkinliğin ekonomik etkisine ilişkin beklentilerinden destek bulacağını öngördü.

Ekonomi Abe'nin reflasyonist olitikalarının etkisiyle sıçrama kaydederken, olimpiyat oyunlarını kazanmak, Japonya'nın deflasyonu aşmayı ve yerel talebi desteklemeyi başaracağı iyimserliğini destekledi. Japon Kabin Ofisi bugün 2. çeyrek büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek yüzde 2.6'dan yüzde 3.8'e çıkardı.

Tokyo ve Japonya'nın parlaması için iyi bir şans yakaladıklarını söyleyen Abe, "15 yıldır devam eden deflasyonu yenmek istiyorum. Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyatları düzenlemek, altyapı ve turizm gibi birçok alanda olumlu etki gösterecek.