Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:17'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Nisan ayından bu yana en büyük haftalık kazancının ardından, Çin'de ihracatın beklenenden çok yükselmesi ve yatırımcıların ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri harekat sonucunu beklemesi ile büyük bir değişiklik yaşamadı.

BG Group Plc önümüzdeki yıl üretimin beklentilerin altında gerçekleşeceğini açıklamasının ardından yüzde 5.1 geriledi. Vallourec SA ise yüzde 3.6 tırmanış kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek günü 305.84 puandan kapattı. Endeks 6 Eylül'de ABD istihdam verisinin beklenenden az yükselmesi sonrasında Fed'in tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağı tartışmalarının yoğunlaşması ile yüzde 0.5 yükselmişti. Japonya hisselerinin Tokyo'nun 2020 Olimpiyatlarını kazanması ile bir ayın en yükseğine ralli yapmasıyla MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 yükseldi.

Londra'da bulunan Hargreaves Lansdown Plc hisse direktörü Richard Hunter, "Çin'den gelen makul ekonomik veriler ve Olimpiyat sonuçlarıyla patlama yapan Japon piyasalarına rağmen Avrupa hisseleri Suriye konusunda devam eden belirsizlik ve Fed'in yükselen varlık alımını azaltma ihtimali Avrupa hisseleri üzerinde bir baskıya yol açıyor. Bu endişelerin herhangi birisi veya ikisi de çözülene kadar yatırımcılar riskli pozisyonlara çok girmeyecektir" yorumunu yaptı.

Çin'de iharacat Ağustos ayında beklentilerin üzerinde tırmanış gösterirken, enflasyon hükümet hedeflerinin altında kaldı. Çin'de okyanus ötesi sevkiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 7.2 ilerledi. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise yüzde 5.5'lik artış olarak gerçekleşti. Tüketici fiyatları ise yüzde 2.6 yükseldi.

(19:17'de güncellendi)