Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin ekonomisindeki ilerleme sinyalleri ve Suriye'deki gerilimin gevşemesiyle New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi'nin Temmuz'dan bu yanaki en uzun süreli kazanç dönemini genişletti.

Dow Jones Endeksi'ne girerek, Bank of America Corp., Hewlett-Packard Co. ve Alcoa Inc.'in yerini almaya hazırlanan Goldman Sachs Group Inc., Visa Inc. ve Nike Inc. yüzde 2.1 değerlendi. Apple Inc. yeni iPhone modellerini sunmasının ardından yüzde 2.3 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 1,683.99 puana yükseldi. Endeks 6 gün üst üste primlenerek 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek düzeyine tırmandı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.9 kazançla 15,191.06 puana çıktı. Amerikan borsalarında yer alan 6.6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 11 üzerinde seyretti.

Suriye'den gelen haberler ve Çin'den gelen ekonomik verilerin olumlu olduğunu söyleyen Bel Air Investment Advisors LLC'nin portföy yöneticilerinden Gary Flam, yatırımcıların Eylül'e ihtiyatlı bir şekilde başladığını, ancak endişe kaynaklarından birinin azalmaya başladığını söyledi.

S&P 500 Endeksi bu ayın ilk 6 gününde yüzde 3.1 tırmanarak, 2 Ağustos'taki zirvesinden kaydettiği yüzde 4.6'lık düşüşten toparlanıyor.