Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların Fed'in teşvikleri azaltacağı düşüncesini tartması ve Suriye'ye ilişkin artan endişelerin etkisiyle New York Borsası metal üreticilerinin öncülüğünde düşüş kaydetti. Standard&Poor's 500 Endeksi 7 gündür devam eden yükseliş sürecini sonlandırdı.

Altının Temmuz'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesiyle Barrick Gold Corp.  yüzde 5.5 değer kaybetti. ABD'nin en büyük altın  üreticisi Newmont Mining Corp. yüzde 4.2 değer kaybetti. Lululemon Athletica Inc., kazanç tahminlerini indirmesinin ardından yüzde 5.4 düştü. Walt Disney, 8 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını söylemesi sonrasında yüzde 2.4 oranında ralli yaptı. Pandora Media Inc., dijital reklam gazisi Brian McAndrews'i yeni CEO'su olarak atamasının ardından yüzde 12 tırmandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,683.42 puana yükselerek, Temmuz'dan bu yana uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Dow Jones Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 15,300.64 puana indi. Amerikan borsalarında 5.7 milyar hissenin el değitşirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 4 altında kaldı.

Piyasanın bu ay güçlü hareketlerinin ardından bir miktar geri çekilmesine çok fazla şaşılması gerektiğini belirten RBC Global Asset Management Inc.'in Chicago'daki hisse işlemleri müdürü Ryan Larson, önümüzdeki birçok seans için verilerin zayıf olduğunu, bu nedenle dikkatlerin Suriye ve Fed toplantısına çevrileceğini söyledi.

S&P 500 Endeksi Eylül'de Çin ekonomisindeki güçlenme ve ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale ihtimalinin azalmasıyla Mayıs 2012'den bu yanaki en kötü aylık kaybından toparlanarak yüzde 3.4 yükseldi.