Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri 7 günlük rallinin sonlanmasının ardından bugün çok değişiklik göstermezken, yatırımcılar perakende satış ve tüketici güven verilerini bekliyor.

Barrick Gold Corp. ve Silver Resources Corp. piyasa öncesi işlemlerde değerli metallerin gerilemesiyle düştü. Intel Corp. ise Jefferies Group LLC tarafından hisse notunun artırılmasıyla yüzde 1.4 değer kaybetti. Safeway Inc., Credit Suisse Group'un hisse notunu artırmasının ardından yüzde 1.9 ilerledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.1 düşerek Londra saatiyle 11:01'de 1,676.3 puan oldu. S&P 500 endeksi dün Fed'in Fed'in varlık alımlarını azaltacağı ve ABD tarafından Suriye'ye bir saldırı ihtimalinin hâlâ devam ettiği endişeleriyle beraber yüzde 0.3 kayıp yaşadı. Dow Jones vadeli kontratları 4 puan düştü ve 15,242 oldu.

SVM Asset Management direktörü Colin McLean, "Her ne kadar toparlanma sinyalleri olsa da ve bunlar devam edecek olsa da Fed'den duyacağımız şeyler ılımlı olacaktır. Önce varlık alımları azaltılabilir, sonra tekrar artırılabilir. Kesinlikle yalnızca bir yönde bir karar alınacak diye bir şey yok" yorumunu yaptı.