Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:27'de güncellendi)

Avrupa hisseleri yatırımcıların Lloyds Banking Group ve Continental AG gibi firmalardaki hisselerini satmasıyla 5 yılın zirvesinden geriledi.

Lloyds, Birleşik Krallık hükümetinin bankadaki 3.2 milyar poundluk (5.1 milyar dolar) hissesini satmasının ardından yüzde 3.5 geriledi. Continental ve Galp Energia SGPS SA, yatırımcıların bu şirketlerin hisselerini satmasıyla en az yüzde 2.5 değer kaybettiler. Total SA ise Groupe Bruxelles Lambert SA'nın elinde bulundurduğu yüzde 4'lük hisseyi elden çıkartabileceği haberleri üzerine yüzde 1.3 düşüş kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek günü 311.95 puandan kapattı. Endeks dün beş yılın zirvesine yükselmişti. Stoxx 600'de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 16 üzerinde gerçekleşti.

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV şef yatırım yöneticisi Dirk Thiels, "Dün gördüğümüz büyük sıçramanın ardından, bugünkü düşüşün açıklaması yatırımcıların satış için doğru zaman olduğunu düşünmesi" dedi.

Avrupa hisseleri dün Larry Summers'in Fed başkan adaylığından çekildiği haberleriyle Haziran 2008'den bu yana gördüğü en yüksek seviyeyi genişletmişti. Böylece Janet Yellen'in en büyük rakibi yarışta saf dışı kalmış oldu. Geçen hafta gerçekleştirilen Bloomberg Küresel Anketi'ne göre Yellen, tahvil alım programını daha yavaş bir şekilde azaltabilir.

(19:27'de güncellendi)