Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın toplantısı öncesinde dolar, euro karşısında 3 haftanın en düşüğünden yalnızca yüzde 0.4 mesafede seyretti.

Lawrence Summers'ın Fed başkanlığı adaylığından çekilmesinin, Fed'in doları zayıflatan tahvil alımlarının azaltılmasında daha kademeli bir yaklaşım benimseyeği spekülasyonlarını tetilşemesi üzerine Bloomberg ABD Dolar Endeksi 5 haftanın en düşüğüne yaklaştı. Euro, Almanya'dan gelecek ve yarı yılın zirvesine işaret edeceği tahmin edilen yatırımcı güveni verisinin öncesinde yen karşısında değerlendi.

Fed'in tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltması ve ileriye dönük rehberliği güçlendirmesini beklediklerini söyleyen Nomura International Plc'nin kıdemli Döviz stratejistlerinden Yujiro, Fed'in tahvil alımlarını 15 milyar dolar azaltmasının dolarda ani tepki ile yükselişe yol açabileceğini, ancak orta-uzun vadeli trend için temel belirleyicinin ileri dönük rehberlik olacağını ifade etti.

Dolar, euro karşısında 1.3336 dolardan işlem gördü. ABD doları, dün euro karşısında 1.3386'dan 28 Ağustos'tan bu yana en düşüğünü test etmişti. Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 132.26'ya geriledi.

Doların, 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Doları Endeksi de dün 1,017.30 puandan 12 Ağustos'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün büyük bir değişiklik göstermedi ve 1,021.14 puanda seyretti.