Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve CUmhuriyetçi liderler 1 Ekim'de Amerikan hükümetinin mali anlamda kapanmasını önleyecek bi,r harcama yasası çıkarmaya çalışıyor.

Mevcut fonlamanın bitmesine 10 gün kala Cumhuriyetçiler'in planının nasıl işleyeceğine dair belirsizlikler, hükümetin kapanması riskini artırıyor.

Temcilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, açığı kapamak için ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık yasasının fonlamalarının sonlandırılması yönünde oy kullanırken, Senato'daki Demokratlar 2010'daki sağlık yasasının fonlarını sonlandıracak bir yasayı geçirmeyeceklerini söyledi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi liderler, yasayı gözden geçirmek için sağlık yasasının kaldırılmasını bekliyor.

Diğer tarafta aralarında Arizona Senatörü John McCain'in de yer aldığı Senato'daki Cumhuriyetçiler, sağlık yasasında değişikliğin meclisten geçmeyeceğini söyledi. McCain, bu hafta verdiği bir röportajında, sağlık yasasından fonların çekilmesinin "siyasi bir intihar mektubu" olduğunu dile getirdi.

Temsilciler Meclisi, meclisten kısa vadeli bir hükümet harcama planı geçirdi. Tasarı, 189'a karşı 230 oyla kabul edildi. Bu plan aynı zamanda, 3 yıl önce devreye giren ve "Obamacare" olarak bilinen Sağlık Reformu'na yönelik tüm fonların yok edilmesini de içeriyor.

Cumhuriyetçi liderler harcamalarda milyarlarca dolarlık kesinti yapacak, sağlık yasasını erteleyecek ve düzenlemeleri gevşetecek bir yasa önereceklerini söyledi.