Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomistler ABD'de bu hafta açıklanacak tüketici harcamaları verisinin, otomobil taleplerinin 6 yılın zirvesine tırmanmasıyla Ağustos'ta 4. ayında da artış göstermesini bekliyor.

Bloomberg'in anketine katılan 64 ekonomistin medyan tahminine göre alımlar Temmuz'daki yüzde 0.1'lik artışın ardından yüzde 0.3 büyüdü. ABD'de bu hafta açıklanacak ulaştırma hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinde toparlanma, yeni konut satışlalrında da artış öngörüyor.

İşsizlik oranındaki düşüş bir yandan gayrimenkûl değerlerini yükseltir ve rekor hisse fiyatları hanehalkına daha fazla harcayabilecek kaynak verirken, Amerikalılar işleri konusunda da daha güvende hissediyor. Aralarında Ford Motor Co.'nun da bulunduğu otomobil üreticileri artan talep ve ekonomik büyümenin korunmasına yardımcı olan krediye dahakolay erişimin faydalarını görüyor.

İnsanların istihdam piyasası konusunda daha iyimser olduğunu belirten Raymond James&Associates Inc.'in başekonomisti Scott Brown, "Bu ekonomide gördüğümüz genel iyileşme trendi" dedi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bu hafta açıklayacağı kişisel gelirlerin de Ağustos'ta yüzde 0.4 artış ile Şubat'tan buyana en büyük sıçramaya işaret etmesi bekleniyor.