Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de öncü imalat endeksinin 6 ayın en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından Çin Borsası,  teknoloji hisselerinin öncülüğünde artış kaydetti.

Apple Inc.'in tedarikçilerinden GoerTek Inc., analistlerin yeni iPhone satışlarında rekor düzeyde açılış  haftasonu öngörmesinin ardından yüzde 4.3 primlendi. Zoomlion Heavy Industry Science&Technology Co. ve Yanzhou Coal Mining CO. 2 haftanın en büyük kazancına işaret etti. Shanghai Pudong Road&Bridge COnstruction Co., 216 milyon yuanlık bir proje kazanması sonrasında yüzde 4 değer kazandı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 2,209.18 puana çıkarak 10 Eylül'den bu yana en büyük kazancına işaret etti. HSBC Öncü Çin PMI verisi Eylül'de 51.2 puana çıktı. Şanghay endeksi sanayi üretiminden ihracata, verilerin ekonomik büyümede hızlanmaya işaret etmesi üzerine 27 Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden yüzde 13 tırmandı.

PMI verisinin piyasaya net bir destek verdiğini söyleyen Shenyin&Wanguo Securities Co.'nun traderlarından Gerry Alfonso, Çin'den son birkaç ayda gelen ekonomik verilerin yatırımcılara güven verdiğini belirtti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını aynı haliyle korumasının ardından yüzde 1.7 yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi 19 Eylül'de yüzde 1.7 yükseldi.