Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta çıkan olaylar İngiliz basınında da yer buldu.

İngiliz yayın kurumu BBC, olayları okuyucularına "Türk devleri Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan İstanbul derbisi, taraftarların Olimpiyat Stadı'nda sahayı işgal etmesinin ardından tatil edildi" ifadeleriyle duyurdu.

Olayların Galatasaray 2-1 öndeyken meydana geldiğini belirten BBC, futbolcuların soyunma odasına yönlendirildiğini yazdı. BBC, karşılaşmanın İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı gelişmelerin ardından oynanan ilk derbi maçı olduğuna dikkati çekti.

Daily Mail gazetesi, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayları internet sitesinden, "Didier (Drogba), senin Londra'da oynadığın tipik derbilere benzemiyor değil mi?" sorusuyla okurlarına yansıttı.

Çok sayıda taraftarın derbi maçın son dakikalarında sahaya girdiğini belirten Daily Mail, polisin Melo'nun kırmızı kart görmesinin ardından sahaya giren taraftarları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını iddia etti.

Olayla ilgili internet sitesinde çok sayıda fotoğrafa yer veren İngiliz gazetesi, maça ara verildiğinde Didier Drogba'nın golleriyle konuk ekibin 2-1 önde olduğunu hatırlattı.

Haberinde, maçın önemli dakikalarını da okuyucularına aktaran Daily Mail, kalabalıktan atılan yabancı bir cismin sahadan çıkarken Galatasaraylı Melo'ya isabet ettiğini savundu.

Olayların ardından maçın tatil edildiğini aktaran İngiliz gazetesi, federasyonun yaşanan olaylarla ilgili kararını sonra vereceği ve Beşiktaş'ı hükmen mağlup edebileceği yorumunu yaptı.

Gazete ayrıca, Beşiktaş Çarşı Grubu'nun Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında "politize" bir duruş sergilediği değerlendirmesinde bulundu.