Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple Inc. yeni ürettiği iPhone modellerinden ilk haftada 9 milyon satarak daha önceki rekorunu neredeyse iki katına çıkardı.

Şirketten bugün yapılan açıklamada iPhone 5s modellerine yönelik talebin eldeki stokları aştığı belirtildi. Analistler ise Apple'ın yeni telefon modellerinin 5 milyon ile 7.75 milyon arasında satacağı tahminini yaptılar.

Açıklamaların ardından Apple hisseleri erken işlem saatlerinde yükseliş kaydederken, yatırımcıların şirketteki büyümenin yavaşladığına dair endişeleri de bir nebze azaltılmış oldu. Apple'ın en önemli ürünü olan iPhone, şirketin satışlarının yarısını oluşturuyor. Apple son zamanlarda satışlarında ve kârında azalma yaşarken, 280 milyar dolarlık akıllı telefon pazarında payının bir kısmını Samsung ve diğer rakiplerine kaptırdı.  

Apple'ın en yeni iPhone modelleri 20 Eylül'de ABD, Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Porto Riko, Singapur ve Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu. Öte yandan şirket ilk defa yeni bir telefon modelini Çin'de diğer ülkelerle beraber satışa çıkardı.

Yeni piyasaya sürülen iPhone 5s daha iyi bir kamera, parmak izi okuyucusu ve daha hızlı işlemci gibi yeni özelliklere sahip. ABD'de yeni model 2 yıllık abonelik kontratıyla beraber 199-399 dolar arasında satılıyor.