Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MarketWatch'un haberine göre, New York Üniversitesi profesörü ve kriz kahini lakabıyla tanınan ekonomist Nouriel Roubini, gelişmekte olan ülkelerden endişeli olduğunu söyledi.

Endişelendiği ülkeler arasında Endonezya, Brezilya, Hindistan, Ukrayna ve Türkiye'yi sayan Roubini, gelişmekte olan ülkelerin cari açık ve diğer zorluklar ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Roubuini "gelişmekte olan ülkelerin bir çok açıdan kırılgan olduğu konusunda hala ihtiyatlıyız” açıklamasında bulundu.

Emtia fiyatları konusundaki süper döngünün sona erdiğini belirten Roubini, altın gibi emtia fiyatlarının daha da düşeceğini öngördü ve "Önümüzdeki yıllarda bir çok emtia fiyatı daha yüksek yerine daha düşük olacak” dedi

Çin'deki büyümenin yavaşladığını ve ABD’de Fed'in teşvik önlemlerini azaltmaya başlayacağına dikkat çekerek, bunun emtialar üzerinde baskı oluşturacağına değinen Roubini, hisseler konusunda daha iyimser bir tablo ortaya koydu.

Gelişmiş ülke Borsalarının, gelişmekte olan ülkelerden daha iyi durumda olacağını öngören Roubini, iyi performans göstermesi beklenen gelişmiş ülke borsaları arasında özellike Japonya ve ABD borsalarını saydı.