Advertisement
HABERLER ABONE OL

(12:00'de güncellendi)

Bakır, ABD bütçesine ilişkin Washington'da süregelen tartışmalar ve Fed yetkililerinin konuşmalarındaki para politikasına ilişkin işaretler ile birlikte düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.9 düşerek ton başına 7,178 dolara kadar indikten sonra, Tokyo saati ile 16:20'de, 7,181.50 dolara geldi. Bakır bu yıl yüzde 9.5 düştü.

Demokrat Max Baucus ve Patty Murray, dün parlamenterlere yazdıkları mektupta, Temsilciler Meclisi sözcüsü John Boehner ve Cumhuriyetçi Parti grubunun, fonlama ve borç limiti konusundaki mücadelede, federal hükümeti kapanmaya yakın hale getirdiğini kaydetti. Yatırımcılar, bu siyasi tartışmalarla, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını beklenmedik bir şekilde daraltmaktan kaçınmasından bir hafta sonra yüzyüze kaldı. ABD dünyanın ikinci en büyük sanayi metalleri tüketicisi konumunda.

Astmax Asset Management Inc. şef fon yöneticisi Tetsu Emori, "ABD'nin mali durumuna ilişkin endişe, gelecek hafta başlayacak Çin tatili öncesi, yeni alımlar için fazla bir istek olmaması ile birlikte, piyasa beklentisini baskı altına aldı," dedi. Dünyanın en büyük sanayi metalleri tüketicisi Çin'de piyasalar tatil nedeniyle 1 Ekim-7 Ekim döneminde kapalı olacak.

Aralık vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.6 düşerek ton başına 51,750 yuana (8,456 dolar) indi. Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 gerileyerek pound başına 3,2695 dolara indi.

LME'de, aluminyum, çinko, kurşun, kalay ve nikel düştü.

(12:00'de güncellendi)