Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:40'ta güncellendi)

Dolar, Fed yetkililerinin hâlâ tahvil alım hızını azaltmaya eğilimli olduğu söylentileriyle yükseldi.

New York Fed Başkanı William C. Dudley'nin bugün yıl içerisinde azaltmaya başlamanın mümkün olduğunu söylemesinin ardından Kansas City Fed Başkanı Esther George'un açıklamaları öncesinde dolar diğer büyük para birimlerinin büyük çoğunluğu karşısında güçlendi. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Asya Borsalarının 4 yılın zirvesinden gevşemesiyle bölge para birimlerine talebin azalması sonrasında değer kaybetti. Sterlin ise mortgage onaylarının beklenenden az yükseldiğini gösteren veriler sonrasında zayıfladı.

New York'ta bulunan Chapdelaine & Co. Döviz departmanı şefi Douglas Borthwick, "Bazı insanlar dolarda kısa pozisyon alıyor. Dün bize azaltmanın her an gerçekleşebileceğini gösteren açıklamalar gördük. Esther George muhtemelen ön plana çıkacak ve azaltma konusunu daha yakına taşıyacak" ifadelerini kullandı.

ABD dolarının 10 büyük para birimi karşısında hareketlerini takip eden Bloomberg Dolar Endeksi, 18 Eylül'den bu yana zirveye tırmanmasının ardından yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 09:17'de 1,013.55 puan oldu.

Dolar euro karşısında dün yüzde 0.2 güçlenmesinin ardından bugün de yüzde 0.1 artışla 1.3478 dolar seviyesinde. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.1 geriledi ve 98.79 yene düştü. Euro yen karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti ve 13.08 yenden işlem gördü.

(16:40'ta güncellendi)