Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:41'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, telekomünikasyon şirketlerindeki tırmanışın Almanya'da iş güveninin ekonomistlerin beklentilerinin altında kalmasını gölgede bırakması ile iki günlük düşüşün ardından bugün yükseldi.

Telecom Italia SpA, Telefonica SA tarafından hisse payının artırılacağının açıklanmasıyla yüzde 1.7 yükseldi. Nokia Oyj, ABD'li hakim tarafından HTC Corp.'un Nokia'nın iki patentini ihlal ettiği kararı vermesi üzerine yüzde 2.4 ilerledi. Total SA, Barclays Plc tarafından hisse notlarının artırılması üzerine yüzde 2.6 değer kazandı. Burckhardt Compression Holding AG birinci yarı mali gelirinin bir yıl öncesine göre düşeceğini açıklamasıyla yüzde 7.3 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 313.2 puandan kapandı. Gösterge endeks Eylül ayında yüzde 5.3 tırmanarak bu yılın rallisini yüzde 12'ye yükseltti. Endeks içinde bulunduğumuz çeyrek itibariyle yüzde 9.9 ilerleyerek 4 yılın en büyük kazancına doğru yol alıyor.

Viyana'da bulunan Raiffeisen Capital Management hisse departmanı şefi Herbert Perus, "Kısa ve orta vadeli bakıldığında Avrupa hisseleri hâlâ çekici görünüyor. Değerlemeler hâlâ ucuz ve daha çok yatırımcı Avrupa hisselerini satın alacaktır. Kısa dönemde ise, geçtiğimiz haftalarda gördüğümüz ralli biraz dinebilir. Fed'den net bir açıklama duyarsak, bu da piyasalara yardımcı olacaktır" dedi.

(19:41'de güncellendi)