KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD 10 yıllık hazine tahvilleri Fed yetkililerinin varlık alımlarını azaltmayacağını açıklamasının ardından çeyrek dönemlik kazanca doğru ilerlerken, yatırımcılar bu hafta gerçekleştirilecek toplam 97 milyar dolarlık ihaleleri bekliyor.

ABD bugün 33 milyar dolar değerinde 2 yıllık tahvil ihalesi, yarın 35 milyar dolar değerinde 5 yıllık tahvil ihalesi ve 26 Eylül'de 29 milyar dolar değerinde 7 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Fed geçtiğimiz hafta yaptığı toplantı sonucunda varlık alımlarını aylık 85 milyar dolarda tutma kararı alarak yatırımcıların politika faizinin ne zaman yükseltileceği konusundaki tahminlerini daha ileriye almasına yol açtı.

Tokyo'da bulunan Diam Co. portföy yöneticisi Hajime Nagata, "Daha uzun bir düşük faiz ortamı olacak. Böyle bir ortamda düşük vadeli tahviller daha iyi performans gösterecek" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri çok değişiklik göstermeyerek Londra saatiyle 08:02'de yüzde 2.70 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 98 9/32 oldu.

Bir ve on yıl vade arasında değişiklik gösteren tahviller bu çeyrekte dün itibariyle yüzde 0.1 getiri sağladı. 10 yıllık veya daha uzun ABD hükümet tahvilleri ise yüzde 2.9 düştü.

Advertisement