Advertisement
HABERLER ABONE OL

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) bugün açıklanacak olan ve ABD'de ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesi beklenen veriler öncesinde 4 günlük kayıplarını durdurdu.

Petrol vadelileri yüzde 0.4'e varan artışlar yaşarken, stokların 1 milyon varil düşerek geçtiğimiz hafta 18 ayın en düşük seviyesine gerilediği tahmin ediliyor. Sektör tarafından fonlanan American Petroleum Institute tarafından yapılan açıklamaya göre stoklar 54,000 düştü. WTI petrol ABD-İran arasındaki buzların eridiği söylentileri ve Suriye'ye yönelik askeri müdahale ihtimalinin azaldığı tahminleriyle beraber dün 8 haftanın en düşük kapanışını yaşadı.

Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Fiyatlar için bu seviyelerde iyi destekler var ve veriler daha da yukarı hareketin görüleceğini sinyalliyor. Daha önce gördüğümüz risklerin çoğu Ortadoğu'da gerginliğin azalmasıyla beraber yok oldu ve şimdi piyasa yalnızca arz ve talep konularına gözlerini çevirmiş durumda. Stokların düştüğü tahminlerini de göz önüne alırsak fiyatların artmasını bekleyebiliriz" yorumunu yaptı.

Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 45 sente varan artışlarla 103.58 dolara kadar yükselmesine rağmen Singapur saatiyle 13:35'te 103.56 dolardan işlem gördü. Petrol vadelileri geçtiğimiz 4 seans boyunca yüzde 4.6 düşüş yaşadı. Vadeli kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 41 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu çeyrekte yüzde 7.2 yükselirken, 2013 yılında yüzde 13 artış gösterdi.