Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, çelik ve makina üreticilerinin öncülüğünde düşüş kaydetti. Topix Endeksi 2. gününde de gerilerken, Tokyo Electron Ltd., alım anlaşması üzerine yüzde 13 primlendi.

Nippon Yakin Kogyo Co. yüzde 8.4 değer kaybederek, çelik üreticilerindeki düşüşe öncülük etti. Şebeke hizmetleri sağlayıcısı NTT Data Corp. yüzde 6.7 düştü. Tokyo Electron, en büyük çip ekipmanı tedarikçisi Applied Materials Inc.'in şirketi 9.39 milyar dolar hisse karşılığında almakta anlaşmasının ardından Nikkei 225 Endeksi'nde en büyük sıçramayı yaptı. Tokyo Electron'un hissedarlarından Tokyo Broadcasting System Holdings Inc. yüzde 5.1 değerlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,211.03 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti. Endeksteki alt grupların 8'i artış kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 14,692.31 puana geriledi.

Piyasanın Mayıs'taki zirvesine doğru iyi bir sıçrama yapmasının ardından durmaya başladığını söyleyen Sompo Japan Nipponkoa Asset Management Co.'nun kıdemli yatırım yöneticilerinden Shigeo Sugawara, Tokyo Electron'un alımının sektördeki yapusal değişiklik göz önünde bulundurulduğunda çok akıllı bir hamle olduğunu belirtti.