Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Başbakanı Enrico Letta, Alman Şansölye Angela Merkel'in seçim zaferini tebrik ederken, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma riskinin görmezden gelindiğini belirtti.

Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda Letta piyasalar, politikacılar ve AB nüfusunun "Birleşik Krallık'ın birlikten ayrılma riskini görmezden geldiğini" dile getirdi ve diğer AB ülkelerinin "Britanya'yı kalmaya ikna etmek için çok çaba sarfetmesi" gerektiği uyarısını yaptı.

Letta açıklamalarında Almanya'da seçim sonuçlarının Avrupa istikrarına katkıda bulunduğunu belirtirken, Birleşik Krallık'ın euroya yönelik artan kuşkularının bir "endişe kaynağı" olduğunu sözlerine ekledi. İngiltere Başbakanı David Cameron muhafazakar hükümetin 2015 yılında tekrar göreve gelmesi durumunda 2017 yılının sonuna kadar AB üyeliği konusunda bir referandum gerçekleştirme sözü verdi.

İtalya Başbakanı dün gerçekleştirilen röportajda "Bu çok zorlu bir tartışma ve anti-Avrupa tutumlu parti yükselişte" ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Cameron AB'den çıkışı göz ardı etmek için herhangi bir spesifik talepte bulunmazken, partisine bağlı yasa yapıcılar ülkenin adalet ve işçi koruması gibi alanlarda daha fazla söz sahibi olmak istediğini belirtiyor.

Öte yandan Almanya'da Merkel hükümetinin sözcüsü Steffen Seibert 4 Eylül'de yaptığı bir konuşmada görevlerin yeniden tanımlanmasının "akla yatkın bir fikir" olduğunu belirterek İngiltere'ye daha fazla söz sahibi olması için yardımda bulunabilecekleri sinyalini verdi.