Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük emeklilik fonu için hisse alım tavsiyesi yapılacağı spekülasyonu ve Japonya'nın kurumsal vergileri indireceği haberi üzerine Topix Endeksi kayıplarını azalttı. Tokto Borsası, şirketlerin büyük kısmının temettüsüz işlem yapması üzerine düşüş kaydetti.

Yarı-iletken test aygıtları üreten Advantest Corp., tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 4.9 düştü. Kimyasal madde üreticilerinden Nitto Denko Corp., dün Nikkei 225 Endeksi'ndeki ilk işlem gününde yüzde 15 primlenmesinin ardından yüzde 12 değer kaybetti Tokyo Electric Power Co., Niigata'da dünyanın en büyük nükleer santralini açmak için çalışacağını söylemesi sonrasında yüzde 1.3 primlendi.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 1.6 düşmesinin ardından toparlanarak dünkü kapanışından yüzde 0.2 kayıpla 1,209.34 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 14,675.31 puana yükseldi. Kyodo News hükümetin şirketlerin ödediği verginin azaltılmasına yönelik bir çalışma yapmayı planladığını yazdı. Government Pension Investment Fund bugün bir rapor yayınlayacak, basın konferansı düzenleyecek.

Piyasanın kurumsal vergi indiriminden ve Government Pension Investment Fund'ın portföyündeki hisseleri artırabileceği iyimserliğinden destek bulduğunu söyleyen Tokyo'daki DIAM Co.'nun portföy yöneticilsi Kuninobu Takeuchi, "Piyasayı tutan temettüsüz işlemler ve ABd'deki piyasa şartları" dedi.