Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları sanayi ve sağlık şirketlerindeki değer kaybının etkisiyle 3. gününde de düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi Ocak 2012'den bu yanaki en iyi ayındaki kazançlarını azalttı.

Nitto Denko Corp., BNP Paribas SA'nın, Nikkei 225 Endeksi'ne dahil olduğunun açıklanmasının ardından görülen yükselişin aşırı olduğunu söyleyerek satış tavsiyesinde bulunması üzerine yüzde 11 değer kaybetti. Advantest Corp., yarıiletken tester üreticisi şirketin zarar tahmininde bulunması sonrasında yüzde 4.2 düştü. Perakende tedarikçisi Li&Fung Ltd., Wal-Mart Stores Inc.'in artan stok sorununu çözmek için siparişleri azaltmasının ardından yüzde 3.9 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 139.97 puana geriledi. Fed'in teşvik programını aynı şekilde bırakması ve Çin'in ekonomik büyümesinde istikrar sağlanmaya başlandığına işaret eden verilerin ardından endeks bu ay yüzde 7.8 yükseldi. Asya Pasifik Endeksi 23 Eylül'de 4 ayın zirvesini test etti.

Piyasadaki köpükler giderse, pozisyonları artırabileceğini, ancak kısa vadede piyasanın kırılgan olduğunu söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Nader Naeimi, piyasanın likidite genişlemesine bağlı olarak uzun bir yol katettiğini, ancak şimdi kazançlarda gerçek iyileşme görmek istediklerini dile getirdi.

Japon Topix Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi. Advantest yüzde 4.2 kayıpla 1,185 yene, Nitto Denko da yüzde 11 düşüşle 6,670 yene geriledi. Nikkei 225 Endeksi, yendeki zayıflamanın etkisiyle yüzde 0.6 yükseldi.