Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kıdemli direktörü Paul Rawkins, Türkiye ekonomisinin Mayıs'ta Fed'in açıklamasından orantısız düzeyde etkilendiğini söyledi.

Türkiye'nin kusursuz fırtınaya yakalanmadığını ancak fırtınanın yakınında olduğunu söyleyen Rawkins, "Türkiye'de cari işlemler açığı yapısal bir sorun dedi.

Lehman döneminde Türkiye'ye fon akışının durmadığını ve Euro Krizi'nde de sürdüğüne dikkat çeken Rawkins, "Türkiye yüksek cari açıkla devam ederse ekonomi olumsuz etkilenir. Türkiye ekonomisi şu anda herhangi bir ödemeler dengesi krizi yaşamaktan uzak" dedi.

Rawkins, kurlarda aşırı oynaklık döneminin sona ermediğini ve Türkiye'nın kamu borcu/GSYİH oranını düşüren nadir gelişen ülkelerden biri olduğunu söyledi ve "Türkiye'de mali dengeler iyi durumda, ikiz açık sorunu yok. Mali disiplin konusunda performans iyi. Enflasyon ve kredilerde büyüme endişe nedenleri." dedi.

Genel itibariyle Türkiye ekonomisinin durumunun olumlu olduğunu belirten Rawkins, "Geçen yılın bu dönemine oranla Türkiye'de siyasi riskler artmış durumda" uyarısında bulundu.