Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İlaç üreticileri ve teknoloji şirketlerindeki kazançların, Şanghay serbest ticaret bölgesiyle ilintili şirketlerdeki düşüşü gölgelemesiyle Çin Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Çin Borsası 3. ayını da artıda kapamaya hazırlanıyor.

Shanghai Fosun Pharmaceutical Co. ve Yunnan Baiyao Group Co. sağlık hisselerinin, en iyi performans gösteren sektör grubu olmasına öncülük etti. Shanghai Internatioanl Port Co. ve Shanghai Material Trading Co., bu çeyrekte neredeyse ikiye katlanmasının ardından 2. gününde de düştü. Sektör şirketlerinin kÂr büyümesi Ağustos'ta yüzde 24.2 hızlandı.

Piyasanın çok heyecanlı olduğunu ve ekonomik toparlanmanın gücünü izlemek için Eylül verilerinin beklenmesinin gerektiğini söyleyen Central China Securities CO.'nun stratejistlerinden Li Jun, ekonomik verilerin toparlandığını, ancak temel nedenin düşük temeller olabileceğini belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.4 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 2,154.15 puana geriledi. Endeks bu ay yüzde 2.6 tırmandı. Adında Şanghay kelimesi geçen şirketler, hükümetin serbest ticaret bölgesi planından yararlanacakları spekülasyonuyla 27 Haziran'dan bu yana yüzde 11 yükselerek endeksteki kazançlara öncülük etti. Endeks bu çeyrekte yüzde 8.8 ile Eylül 2010'dan bu yana en büyük çeyreklik artışını kaydetti.