Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların son 17 yılda ilk defa hükümetin kapanmasının etkilerine ağırlık vermesi ile yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üç haftanın en düşüğünden toparlanabileceği sinyalini verdi.

Spor giysileri üreticisi Under Armour Inc., JPMorgan Chase & Co. tarafından notunun yükseltilmesi ile New York ilk işlemlerde yüzde 1.2 yükseldi. H&R Block Inc., Morgan Stanley'in şirket hisselerine tavsiyede bulunmasıyla yüzde 1.1 tırmandı.

S&P 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 07:36'da 1,678.8 puan oldu. ABD'de politikacılar federal bütçe görüşmelerinde yeni mali yıl öncesinde anlaşamazken, bu durum hükümetin kısmi olarak kapanmasına ve yaklaşık 800,000 çalışanın süresiz izne çıkmasına, ayrıca bazı hükümet hizmetlerinin de aksamasına neden olacak. Kongre bu ay içerisinde 16.7 trilyon dolar olan borç tavanını artırmaya çalışacak. Dow Jones vadeli kontratları 33 puan, yani yüzde 0.2 artışla 15,079 puanda.

UBS AG'nin varlık yönetimi departmanı şef yatırım yetkilisi Alexander Friedman, "Piyasa gelişmelerle paniklemedi. Şu andan itibaren 17 Ekim'e kadar bir satın alma fırsatı var. Yatırımcıların güvenini kaybedeceği o dönüm noktasına henüz ulaşmadık" dedi.

ABD Hazinesi, şu andaki borçlanma limitinin 17 Ekim'de dolacağını açıkladı. Kongre'de bir sonuca ulaşılamazsa, 22-31 Ekim tarihleri arasında ABD'nin yapması gereken bütün ödemeler için yeterli parası olmayacak.