Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de imalat sanayii Eylül ayında beklentilerin üzerinde gelişerek ülke fabrikalarının genişlemeye daha yüksek destek sağlayacağına işaret etti.

Institute for Supply Management (ISM) endeksi 55.7'den 56.2'ye yükselerek Nisan 2011'den bu yana en güçlü seviyeye geldi. 50'nin üzerindeki değerler büyüme işareti olarak görülüyor. Bloomberg anketine katılan 84 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 55 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Motorlu taşıtlar ve emlak ürünlerine olan talepler fabrikalardaki siparişleri artırarak, imalatın güçlenmesine yardım ediyor ve ekonomik genişlemenin daha da artmasına itici güç oluyor. İş gücü piyasasındaki ilerlemelerin tüketici harcamalarını artırmasıyla, okyanus ötesi piyasalardaki hızlı büyümelerle birlikte, üretimin daha büyük gelişmeler sağlayabileceği düşünülüyor.

PNC Financial Services Group Inc. şef ekonomisti Stuart Hoffman, "İmalat, ekonominin daha fazla ivme kazanıp kazanmayacağını göstermeye yetecek büyüklükte bir etken ve bunun olumlu etkileri olacaktır. Gerçek bir toparlanma, daha yüksek istihdam, daha fazla imalat anlamına gelir" yorumunu yaptı.

Bloomberg anketine katılan 84 ekonomistin tahmin medyanı 55 seviyesindeydi. Ankete katılan ekonomistlerin tahminleri 52.4 ile 57.2 aralığında gerçekleşti.