Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile yapacakları maç için herhangi bir reçetesinin olmadığını, iyi bir sonuç almak için çalışacaklarını söyledi.

Galatasaray ile dün sözleşme imzalayıp, bugün takımıyla memleketi İtalya'ya gelen Mancini, Brezilyalı futbolcu Felipe Melo ile Juventus Stadı'nda maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Mancini, "Yarın Juventus karşısında herhangi bir reçeteniz var mı?" sorusuna, "Herhangi bir reçetem yok. Böyle anlaşma imzalayıp maça çıkmak benim için de ilginç olacak. İyi bir netice almak için çalışacağız" yanıtını verdi.

Juventus'un iyi bir takım olduğunu ve son 2 senedir gelişme kaydettiğini aktaran Mancini, "Bizim için zor bir maç olacak" dedi.

İtalyan çalıştırıcı, takımdaki futbolcularla dün sadece bir kez görüştüğüne dikkati çekerek, sözleşme imzaladıktan hemen sonra maça çıkmanın zor bir iş olduğunu ve oyuncuları iyi tanıması gerektiğini ifade etti.

"Maça bir gün kala takımın başına geçmek bir handikap. Ama benim de Juventus'u tanıyor olmam bizim için küçük bir avantaj" diyen Roberto Mancini, "Böyle durumlarda oyuncuların iyi durumda olması yetmiyor. Biraz da şans gerekiyor ama (rakibi) iyi tanıdığım için bizim için küçük bir avantaj olabilir" ifadesini kullandı.


- "Fatih Terim, büyük bir teknik direktör"

Taraftarlarca çok sevilen selefi Fatih Terim'in yerine gelmesinin bir baskı oluşturup oluşturmadığı ve Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerinin ne olduğu yönündeki soruları ise Mancini, şöyle yanıtladı:

"Baskı olduğunu düşünmüyorum. Fatih Terim, büyük bir antrenör. Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden. O, son iki senede iyi işler yaptı. Sevilmesi çok normal. Ama futbol bu. Galatasaray beni çağırdı. Anlaştık ve şimdi ordan devam edeceğim. Hedeflerimiz, Fatih Terim'in bıraktığı yerden devam etmek. Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz turu geçmek. Real Madrid ile oynanan ilk maç zordu. Her takım Real Madrid'e kaybedebilir. Bir tek Galatasaray kaybetmedi. Geçmişte olanları unutup, yarına bakmalıyız."

Terim'in Galatasaray'a hücum futbol oynattığı, kendisinin bu konuda taktiksel değişiklik yapıp yapmayacağı sorusuna karşılık Mancini, "En önemli şey savunma ve ofansif anlamda takımda dengeyi tutturmak. Tabii ki Galatasaray'ın ofansif mantalitesini değiştiremeyeceğiz. O kalacak, sadece çalışarak, savunma problemini de çözeceğiz" dedi.


- "İlk olarak 4-5 gün önce görüştük"

Galatasaray yöneticileriyle ilk olarak çok kısa bir süre önce görüştüklerini anlatan Mancini, "4-5 gün önce görüştük. İki gün önce de İstanbul'daydık. Her şey çok çabuk gelişti" diye konuştu.

Takımdaki yabancı oyuncuların dışında Türk oyuncuların bazılarını tanıdığını dile getiren İtalyan çalıştırıcı, "Zaman geçtikçe daha iyi tanıyacağım. Galatasaray daha iyi bir takım olabilir. Taktiği ben de bilmiyorum, yarın göreceğiz. Oyuncuları görüp, haber vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.


- Eski öğrenci Tevez ile yeniden buluşma

İngiltere'nin Manchester City takımını çalıştırırken öğrencisi olan Carlos Tevez'in, Juventus forması giydiği anımsatılan Mancini, "4 ay aradan sonra Tevez ile karşılaşacak olmaktan dolayı mutluyum. Beraber üç şampiyonluk yaşadık. Onu iyi tanıyorum, yarın çıkıp, maçını oynayacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.


- "Küçükken Juventusluydum"

İtalya'da çalıştığı dönemde Juventus ile büyük bir rekabet içinde olduğu belirtilerek, "Yumuşak bir başlangıç yapmak isteyip, istemediği" sorulan Mancini, "Soft bir başlangıç yapacak olsam, maçı evde televizyondan izlerdim. Büyük problememiz olduğunu düşünmüyorum. Bu işin güzel tarafı böyle tecrübeleri yaşamak. Geçmişte olan problemleri artık unutmalıyız. Ayrıca küçüklüğümde 13-14 yaşıma kadar Juventusluydum" dedi.


-Felipe Melo

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo da eski takımına karşı oynayacak olmasıyla ilgili, "Burada olmaktan mutluyum. Beni ıslıklarla mı bilmiyorum, kendi işimi yapmak istiyorum. Bu, onlara ait. Islıklasalar bile benim işim Galatasaray'ı iyi yerlere taşımak. Benim burada geçirdiğim iki yıl, iyi zamanlar değildi. Juventus için ben her zaman iyiyi yapmak için oynadım" ifadesini kullandı.

Melo, rakipleri Juventus'un çok kuvvetli olduğunu ifade ederek, "Barcelona, Real Madrid ve Paris Saint-Germain gibi güçlü bir takım. Avrupa'nın en iyilerinden biri" değerlendirmesinde bulundu.