Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:11'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Rusya Micex Endeksi ve Türkiye BIST 100 Endeksi'nin kayıplarıyla geriledi. Bir gelişen ülke teknoloji hisseleri göstergesi ise 13 yılın en yükseğine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise yüzde 0.1 kazançla 997.66 puana yükseldi. OAO Gazprom, devlete ait şirketlerin daha az temettü ödeyeceği endişeleri ile Moskova'daki düşüşlere öncülük etti. Türkiye hisseleri yüzde 1.7 geriledi. Mol Nyrt., şirket CEO'suna karşı çıkartılan tutuklama kararına karşı mücadele edeceğini açıklaması sonrasında Macaristan işlemlerinde geriledi. Brezilya'da Oi SA gelişen piyasa endeksinin yükselişine öncülük ederken, Samsung Electronics Co. teknoloji şirketlerindeki kazançları ateşledi.

Endeks 30 Eylül'de sona eren üç aylık süreçte yüzde 5 yükselirken, bu yılki en büyük çeyrek dönem kazancını gerçekleştirdi. 100 günlük volatilite dün bir yılın en yükseğine ulaşırken, ABD hükümeti 1996'dan bu yana ilk defa kısmi olarak kapandı. Avrupa Merkez Bankası gösterge faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tutarken, Euro Bölgesi tarihi uzunluktaki resesyondan toparlanıyor.

Londra'da bulunan Commerzbank AG gelişen piyasa araştırma şefi Simon Quijano-Evans, "Gelişen piyasalar bekle ve gör durumunda, ABD'deki sorunlara çözüm bulunmasını ve küresel ekonominin toparlanmaya devam etmesini umuyor. Varlık fiyatlarında ABD'den gelecek olan haberlere göre iniş ve çıkışlar görebiliriz" dedi.

(19:11'de güncellendi)