Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:27'de güncellendi)

Avrupa hisseleri ABD hükümetinin kapanmasının ikinci güne girmesiyle bir aydan uzun bir sürenin en dik düşüşünü kaydetti.

Hochtief AG yüzde 7.9 gerilerken, KappAhl AB, yeni mali yılda temettü ödememeyi önermesiyle yüzde 9.8 değer kaybetti. Portugal Telecom SGPS SA iki ayın en büyük sıçrayışını gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek günü 310.79 puandan kapattı ve 30 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Gösterge endeks dün eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin parti üyelerinden bazılarının hükümete güven oyu verebileceklerini açıklamaları üzerine yüzde 0.8 ilerleme göstermişti.

Londrada bulunan Charles Stanley Group Plc araştırma şefi Jeremy Batstone-Carr, "ABD'de iİki tarafın da taviz vermemeye devam etmesi ile durum büyük önem taşımaya devam ediyor. Piyasalar kanun yapıcılara durumu geçiştirmenin bir seçenek olmadığı mesajını veriyor" dedi.

ABD'de hükümet 17 yıl sonra ilk defa dün kapanırken, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşarak hükümetin yeni mali yılda açık kalmasını sağlayamadılar. 800,000'e yakın federal çalışan çalışamazken, bazı hizmetlerden de yararlanılamıyor.

(19:27'de güncellendi)