Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri hükümetin kısmi olarak kapatılmasının ardından yakın zamanda bir çözüm bulunmayacağının görülmesi üzerine yükselerek 10 yıllık tahvil faizlerini 7 haftanın en düşük seviyesine gönderdi.

Gösterge tahviller hükümetin kapanışının ilk gününde herhangi bir görüşme planlaması olmaması üzerine Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki çekişmenin devam edeceği tahminleriyle beraber dünün düşüşlerinden toparlanarak yeniden yükselişe geçti. ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew ise ülkenin sınıra ulaşmadan önce son kaynaklarını kullanmaya başladığını dile getirdi. Alman tahvilleri iki günlük düşüşün ardından bugün İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın güven oylaması öncesinde çok değişiklik göstermedi.

Londra'da bulunan Commerzbank AG kıdemli faiz oranı stratejisti Michael Leister, "Hem ABD tahvilleri hem de Almanya tahvilleri destekleniyorlar. Geçtiğimiz günlerde ABD ve Avrupa'daki siyasi belirsizliğin olduğu bir ortamda riskli alımların olması gerçekten tuhaftı, o yüzden insanlar büyük ihtimalle şu an kârlarını çekiyorlar" ifadelerini kullandı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 2 baz puan düşerek New York saatiyle 06:54'te yüzde 2.64 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8 yükselerek 98 26/32 oldu. Faizler 30 Eylül'de yüzde 2.59'a gerileyerek 12 Ağustos'tan beri en düşük seviyeye inmişti.