KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:20'de güncellendi)

ABD endeks vadeli kontratları ve Hazine tahvilleri, ABD hükümetinin kısmi kapanmasının üçüncü gününe girmesi ile birlikte düştü. Yen dolar karşısında iki günlük kazancını tersine çevirirken, petrol değer kaybetti. Gelişen piyasa hisse senetleri ve para birimleri, Çin'de hizmet sektörü verisinin son altı ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yükseldi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları New York saati ile 07:05'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi, ortalamanın altında işlem hacmi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.64'e çıktı ve tahvillerin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) altı ayın zirvesine yükseldi. Japon yeni dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 97.65 dolara geldi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.2 değer kaybetti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 yükselirken, Malezya ringgiti ve Hindistan rupisi, gelişen ülke paralarındaki yükselişlere öncülük etti. İspanya tahvilleri, borçlanma ihalesinin ardından düşük kalmaya devam etti.

Bugün ABD'de açıklanacak olan işsizlik başvuruları ve hizmet sektörü verileri, hükümetin kapanmasının birçok verinin açıklanmasını geciktirebilecek olmasından dolayı, yatırımcıların daha fazla dikkatini çekebilir. ABD Başkanı barack Obama ile Kongre liderleri arasındaki ilk yüz yüze görüşme dün bütçe konusundaki anlaşmazlığı gideremedi. Ulusal İstatistik Ofisi ve Lojistik ve Satınalma Federasyonu'nun verisine göre, Çin'de imalat sanayi dışı endeksi geçen ay, Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Credit Suisse (Hong Kong) Ltd.'den küresel stratejist Adrian Zuercher, "Çin'de sert iniş korkusu yavaş yavaş ortadan kalkıyor," dedi ve "Korku, ABD ekonomisinin performansının hükümetin kapanması ile birlikte olumsuz etkileneceği" değerlendirmesinde bulundu.

(14:20'de güncellendi)

Advertisement