Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, federal hükümetin kısmi kapanması göz önünde bulundurulduğunda, merkez bankasının Eylül'deki tahvil alımlarını azaltmama kararının "akıllıca" bir karar olduğunu savundu.

"Gelişmelerin öncesinde tahvil alımlarını azaltmayarak, garip olacak bir durumu engelledik" açıklamasında bulunan Lockhart, Atlanta'da katıldığı bir konferansta, parasal genişlemenin azaltımının ertelenmesi kararının, federal bütçe konusunda Washington'da yaşanan siyasi düğümün sonucundaki gelişmelerden ötürü haklı çıktığını söyledi.

Fed Açık Piyasa Komitesi geçtiğimiz ay istihdam piyasasında daha fazla ilerleme görmek istediğini söyleyerek beklenmedik şekilde aylık 85 milyar dolalrık tahvil alımlarının hızını düşürmekten kaçındı. İşsizlik Ağustos'ta yüzde 7.4'ten yüzde 7.3'e gerilese de, bu düşüş Amerikalılar'ın bazılarının iş aramayı bırakmasından kaynaklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı cuma günü tarışmdışı istihdam verisini, kapanmaya bağlı olarak açıklamayacak.

Az verinin, ekonominin yönünün belirlenmesine yardımcı olmadığını söyleyen Lockhart, bunun da kendisini ihtiyatlılığa ittiğini belirtti.