Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Twitter Inc. belgeleri şirketin değerinin yaklaşık 12.8 milyar dolar olduğunu göstererek, hâlâ kâr edilemeyen şirketin değerini üst üste 7 yıldır artırdığı sinyalini verdi.

Facebook Inc.'in halka açılmasından bu yana en çok beklenenen teknolojik halka arz olan Twitter bugün yaptığı açıklamada arzdan yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini belirtti. Twitter hisselerinin normal değerinin 20.62 dolar civarında olacağını belirledi. Kimliklerini açıklamayan fakat gelişmeleri yakından takip eden kaynaklara göre yaklaşık 620 milyon hisse bulunuyor.

Twitter'in halka açılmaya hazırlanmasıyla beraber şirketin maliyesinin etrafındaki sır perdesi de aralanıyor. Belgeler 2006 yılında kurulan ve başlangıçta 140 karakterlik yazılara izin veren mikroblog sitesinin nasıl bir para yaratan online reklam işine döndüğünü gösteriyor. Belgelere göre Twitter bu yılın ilk 6 ayı içerisinde 253.6 milyon dolar gelir sağladı.

Gartner Inc. teknoloji analisti Brian Blau, "12 milyar dolar değerinin olup olmadığı bu bilgi vizyonunu nasıl ele alacaklarına, diğer gelir kanallarına bunu nasıl aktaracaklarına ve dünya etrafında nasıl büyüyeceklerine bağlı" yorumunu yaptı.