Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nihon Unicom Inc.'den Hiroyuki Kikukawa'nın teknik analizine göre, altın vadeli kontratları, fiyatların daha fazla satış işaret eden baş-omuz formasyonunu oluşturması ile birlikte, önümüzdeki haftalarda bu yılın en düşük seviyesni test edebilir.

Tokyo merkezli aracı kurum Nihon Unicom'un araştırma genel müdürü Kikukawa, New York Comex piyasasında en aktif altın kontratının 2 Ekim'de 1,276.90 dolara düştüğünü, Ağustos ayının en düşük seviyesi olan 1,271.80 dolardaki desteği ve Temmuz ayında başlayan yukarı trendi test ettiğini söyledi. vadeli kontratlar Tokyo saati ile 08:40'ta ons başına 1,316.60 dolar seviyesindeydi.

Kikukawa, "1,300 dolar seviyesi, piyasanın yönünün belirlenmesi açısından, önümüzdeki günlerde önemli bir nokta olacak," dedi ve "Ağustos seviyesinin altına bir hareket, 28 Haziran'da görülen bu yılın en düşük seviyesi olan 1,179.40 dolara doğru bir aşağı trendi teyit edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın vadeli kontratları, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte varlık alımlarını azaltacağı endişelerinin yoğunlaşması ile birlikte, bu yıl yüzde 21 düştü ve son 13 yılda ilk yıllık bazda kayba yöneldi.