Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de konut sahipleri arasında iyimserliğin arttığının ancak, işsizliğin hala yüksek seviyede ve Tüketici Güveninin hala zayıf olduğunu bildirdi.

 Fitch, ABD konut sektörüyle ilgili yayınlandığı yeni raporunda, konut piyasasında mütevazi iyileşmenin devam ettiğini, konut geliştirme harcamalarının 2013'de yüzde 4, 2014'de yüzde 5 artacağını bildirdi.

Fitch yetkilisi Robert Rulla, giderek artan konut devirlerinin yenileme harcamaları için itici güç oluşturduğunu belirterek, yeni ev sahiplerinin evlerini kişiselleştirme amacıyla harcama yaptıklarını aktardı.

Yenileme harcamalarında sürdürülebilir sıçramayla sektördeki durgunluğu değiştirdiğini belirten Rulla, şunları kaydetti:

"Düşüş halindeki ev geliştirme endüstrisi bu durumdan çıkmaya başladı. İşsizlik hala yüksek seviyede, tüketici kredi kriterleri sıkı olmaya devam ediyor ve tüketici güveni hala zayıf. Ayrıca, artan mortgage oranları nakit çıkışı refinansman aktivitesini yavaşlatabilir ve ev sahiplerinin büyük projeleri finanse etmesini sınırlayabilir. Daha büyük projeler için harcama yapılmasında duraklama devam edecek. Ev sahipleri daha büyük projelere ve satın alma fikrine yavaş yavaş ısınacak."

AA