Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan müsabakasının bitiminde meydana gelen olaylar ve bazı medya kuruluşlarının olayları kamuoyuna yansıtmalarındaki tavırları nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Kulüp açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun öncelikle bilmesi gereken husus, bu müsabakada misafir takım başkan, yönetim kurulu ve takımın stada giriş, çıkış usul ve esasları ile basın toplantılarına ilişkin esaslar, müsabaka sabahı saat 10.00'da yapılan güvenlik eşgüdüm toplantısı tahtında belirlenmiş ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından taraflara tebliğ edilerek tutanak altına alınmıştır.


Alınan bu güvenlik önlem ve tedbirleri müsabakanın hitamında misafir takımın başkan ve yönetimine ısrarla ve defalarca iletilmiş ve stadın hangi esas ve usullerle terk edileceği kendilerine ihtar edilmiştir."

- "Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır"-

Fenerbahçe Kulübü, Hacıosmanoğlu'nun maç sonrası tavırlarının sarı-lacivertli taraftarları provoke amaçlı olduğunu savundu.

Açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Bununla birlikte, 'Biz istediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız' zihniyetiyle emniyet güçlerinin ısrarlı ikazlarına uymayarak, özellikle taraftarın yoğun olduğu bölümden çıkış yapılmış ve güvenlik açısından çok hassas olan bölgede basın açıklaması yapılarak Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır.

Son zamanlarda oynanan oyunun bir parçası olarak Fenerbahçe taraftarına şirin gözükmek adına taraftarla hiçbir sorunu olmadığını söyleyen bu nezih kişi, basın toplantısı esnasında Fenerbahçe taraftarına küfür ve hakaret ederek görevini ve misyonunu başarıyla tamamlamıştır."


- "Bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir"-

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, "Türk futbolunu geren ve görevini yapan emniyet mensuplarını ve kararlarını dahi provoke etmek suretiyle Türk futbolunu uçuruma sürükleyen bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir" denildi.

Kulüpten yapılan açıklama şu ifadelerle son buldu:

"Beklentimiz, söz konusu olaylarda ihmali ya da provokatif eylemlerde bulunan kişi ve kişilerin, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerinin tanzim edeceği tutanaklarla kamuoyu önünde açıkça sergileneceğidir.

Rakip taraftarları, rakip yöneticileri ve kulüp başkanlarına tehdit ve hakaret içeren beyanlarda bulunmaktan kaçınmayan, gördüğü güvenlik kamerasına dahi demeç vererek Türk futbolunu geren ve görevini yapan emniyet mensuplarını ve kararlarını dahi provoke etmek suretiyle Türk futbolunu uçuruma sürükleyen bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir.

Bununla birlikte taraftarlarımızdan beklentimiz, Trabzonspor camiasını temsil ettiğine inanmadığımız bu kişilerin hakaret ve provokasyonlarına karşı vakur ve sağduyulu duruşlarını muhafaza etmeleridir."