KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

Hindistan merkez bankasının, ülkenin finansal sistemindeki likidite kısıtlamalarını gevşetmesi ve Çinli telefon şirketlerinin ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın zirvesine yükseldi.

ZTE Corp. ve China Mobile Ltd., Pekin hükümetinin, 4G kablosuz ağla ilgisi olan sektörlerin gelişmesini destekleyeceğini söylemesi üzerine yüzde 1.4'ün üzerinde primlendi. ICICI Bank Ltd. Hint bankalarındaki kazançlara öncülük etti. Güney Afrika randı ve Türk lirası gelişen piyasa para birimleri arasında en büyük sıçramaları kaydettiler. Türkiye tahvil faizleri iki haftadan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Lonrda asati ile 13.51'de yüzde 0.6 kazançla 1,010.4 puana yükseldi ve 24 Eylül'den bu yana zirveyi gördü. Rupide devam eden istikrarın, Hindistan bankaları için likiditeyi gevşetme imkanı tanımasıyla, Hindistan Merkez Bankası, para birimini desteklemeye yönelik acil hamlelerine yenilerini ekledi. ABD'de borçlanma limiti 17 Ekim'e kadar gün sayarken, ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçiler ile hükümetin yeniden açılması konusunda müzakere etmeyeceğini söyledi.

Deutsche Bank AG gelişen piyasalar stratejisti John-Paul Smith, "Bazı yatırımcılar, dönemsel etkilerin geçen yıla yakın gerçekleşeceği beklentileri ile gelişen piyasalara olan pozisyonlarını yükseltebilirler. Temel dış faktör şu anda ABD'deki parasal endişeler" ifadelerini kullandı.

(16:45'te güncellendi)

Advertisement