Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed başkanlığına Janet Yellen'ın aday gösterilmesinin ardından yenin, dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine Topix Endeksi 2. gününde de düştü.

Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp., yüzde 0.7 düşmesinin ardından yüzde 2.5 değer kazandı. Nomura Holdings Inc.'in sektör görünümünü korumasının ardından gayrimenkûl hisseleri Topix Endeksi'ndeki 33 sektör arasındaki kazançlara öncülük etti. SoftBank Corp., Citigroup Inc.'in cep telefonu operatörünün notunun düşürmesinin ardından yüzde 5.1 geriledi.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 1 düşmesi sonrasında yüzde 0.9 kazançla 1,160.36 puana yükselirken, Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.6 artışla 13,980.58 puana çıktı. Obama, Kongre borç tavanını artırmazsa Amerikan ekonomisi için derin bir resesyon riski olacağını söyledi. Beyaz Saray'dan bir yetkili Obama'nın Fed başkanı olarak Janet Yellen'ı aday göstereceğini söyledi. Yatırımcıların daha yüksek getirili varlıklara yönelmesiyle yen, dolar karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 97.36'ya geriledi.

Yatırımcıların hâlen borç krizinden endişe ettiğini belirten Kim Eng Securities'in satış işlemleri direktörü Andrew Sullivan, "Yine de en azından endişelenilecek şeylerden biri ortadan kalktı. Bernanke'nin yerine kimin geçeceğini biliyoruz. Bu politikadan çok yatırımcıların beklentisiyle ilgili. Japonya da doların değerlenmesinden ötürü destek buluyor" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 yükseldi.