Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de yasakoyucuların ABD'nin borçlanma limitinin kısa vadeli olarak uzatılmasında anlaşabileceği sinyalleri üzerine Ekim vadeli ABD Hazine tahvillerinin getiri bu haftanın en yüksek seviyelerinden geri adım attı.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın dün Kongre'nin borç tavanına ulaşılmasını 17 Ekim'den 22 Kasım'a erteleyecek bir tedbir teklif edeceğini söylemesinin ardından 6 hafta sonra vadesi dolacak Hazine tahvillerinin getirisi 2. gününde de yükseldi. ABD'nin 10 yıllık tahvilleri 4 gündür ilk kez yükselerek 2. haftasındaki kayıplarını azalttı. ABD'nin CDS'leri 1 ayın en sert haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Şu anki durumu "siyasi bir oyun" olarak niteleyen ED&F Man Capital Markets'ın sabit getirili varlık birimi başkan yardımcısı Michael Franzese, "İyi bir teklif ve iki partiyi masaya oturtuyor. İnsanlar ABD tahvillerinin temerrüte düşmeyeceğini düşünüyor ve eğer temerrüte düşmeyecekse, o zaman paralarını koyarlar" dedi.

ABD'nin 24 Ekim vadeli 93 milyar dolarlık Hazine tahvillerinin faizi, dün yüzde 0.50 yükselmelerinin ardından 1 baz puan düşerek yüzde 0.30'a geriledi.

29 Kasım vadeli Hazine tahvillerinin faizi dün 8 baz puan yükselmesinin ardından bugün yüzde 0.20'ye 8 baz puan uzaklıkta seyretti.

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 2 baz puan kayıpla yüzde 2.66'ya gerileyerek bu haftaki kayıplarını 1 baz puana indirdi. Ağustos 2023 vadeli ve yüzde 2.5 maliyetli tahvillerin fiyatı 6/32 artarak, 98 20/32'ye yükseldi.