Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Kongresi'nden iki kaynak, Temsilciler Meclisi'nin borç tavanının yükseltilmesi ve kapanmanın sonlandırılması için ABD Başkanı'nın şartları kabul etmesini gerektiren bir öneri sunduğunu söyledi.

Adını vermek istemeyen kaynaklar, Cumhuriyetçiler'in dünkü görüşmelerin ardından Beyaz Saray'a politika seçeneklerini içeren bir taslak gönderdiğini söyledi. ABD Başkanı Obanma, Cumhuriyetçiler'in 2010'da geçen sağlık reformunu değiştirmeye çalışmasından ötürü 11 gündür kısmen kapalı olan hükümetin yeniden açılması için hiçbir koşulu kabul etmeyeceğini tekrarladı.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler aynı zamanda Obama'nın mali ve sağlık politikalarında gelecekteki müzakere çerçevesini kabul etmesini istiyor. Kaynaklar, bu şartın kabul edilmesi hâlinde Temsilciler Meclisi'nin bugünden itibaren borçlanma yetkisinin sonlanacağı belirtilen tarihi 17 Ekim'den 22 Kasım'a ertelenmesini oylayabileceklerini söyledi.

Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid ise bugün ABD'nin borç limitinin yalnızca 22 Kasım'a kadar genişletilmesi fikrini beğenmese de Cumhuriyetçiler'in önerilerini dinlediğini ifade etti. Reid, bir sonraki borç limiti tartışmalarının 2015'e ertelenmesinden yana olmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Reid, "Cumhuriyetçiler'in bu önerisi kapsamında, yılın en önemli alışveriş sezonunda Washington'da yine aynı tartışma mesaisi yapacağız" dedi.