Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de yasakoyucuların temerrütü önleyecek borç limitinin artırılması anlaşmasında ilerleme kaydettiği spekülasyonu üzerine New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi Eylül'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti.

Johnson&Johnson, Goldman Sachs Group Inc.'in şirketin hisse notunu yükseltmesi üzerine yüzde 1.9 primlendi. Konut inşaatçıları endeksi, analistlerin not artışının etkisiyle yüzde 2 tırmandı. Cognizant Technology Solutions Corp., Infosys Ltd.'ın satış tahminini yukarı çekmesinin ardından yüzde 5.2 değer kazandı. Gap Inc., Eylül'deki satışlarının beklentinin altında kalmasıyla yüzde 6.7 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 kazançla 1,703.20 puana çıkarak, hükümetin kapandığı 1 Ekim'den bu yanaki kayıplarını geri aldı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.7 artışla 15,237.11 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 5.7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3 altında kaldı.

Yapıcı konuşmaların olduğuna işaret eden US Bank Wealth Management'ın kıdemli hisse senedi stratejistlerinden Jim Russell, "Bütçe tavanını geçici olarak uzatacak bir çerçevenin oluşmaya başladığını görmek o kadar zor değil. İşlerin ilerlediğini düşünüyoruz" dedi.

S&P 500 Endeksi perşembe günü, Temsilciler Meclisi'nin borç tavanını kısa vadeli artırma planı üzerine yüzde 2.2 kazançla 2 Ocak'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Endeks bu hafta yüzde 0.8 yükselerek, 18 Eylül'de 1,725.52 puandan kırdığı rekoruna yüzde 1.3 mesafede seyretti.