Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Senato liderlerinin görüşmeye başlamasının ardından yasakoyucular, 12. gününe basan hükümetin kapanmasını sonlandıracak ve ABD'nin temerrüte düşmesini önleyecek bir planlarının olmadığını söyledi.

Senato'daki Cumhuriyetçiler, Demokratlar'ın borç tavanını 2014'e kadar uzatma planlarını engelledi. Temsilciler Meclisi ve ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmeler başarısız sonuçlandı. Senato'daki Demokratlar, Cumhuriyetçi Senatör Susan COllins'in geçtiğimiz gün hız kazanan teklifini reddetti.

Demokrat senatörler, Kongre'nin anlaşma sağlayamaması hâlinde 14 Ekim'de hisse senetleri piyasasında olası düşüşlere hazır olunması gerektiği uyarısında bulundu. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Azınlık Lideri Mitch McConnell, Reid'in "ilk safhalarında" olduğunu söylediği görüşmelere başladı.

Görüşmelerinin Amerikan vatandaşlarına ve dünyaya bir miktar rahatlama sağlamasını umduğunu dile getiren Reid, "Çıkış yolumuzu arıyoruz" dedi.

Borç limitine ulaşılmasına 5 gün kala, her iki partinin siyasetçileri ve önerinin yeterli oy alıp alamayacağından emin olmadıklarını söyledi. Kongre Bütçe Ofisi'ne göre ABD'nin 17 Ekim'den sonra 30 yalnızca 30 milyar doları ve diğer gelirleri kalacak ve 22 ve 31 Ekim'den itibaren bazı ödemelerini yapamamaya başlayacak.